ИЗДВОЈЕНОНовости

УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА РОДИТЕЉСКОЈ КУЋИ

Начеленик општине Милорад Симић данас је са својим сарадницима посјетио родитељску кућу Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра“ у Бањалуци, те им уручио новчану донацију прикупљену од десетак дервентских привредника.

Захвалност начелнику Дервенте, као и свим донаторима, изразила је предсједница Удружења „Искра“ Дијана Берић.
-Желим да се захвалим начелнику општине Дервента, прије свега на посјети родитељској кући и нашем удружењу, и наравно на донацији коју нам је уручио. Хвала и привредницима са подручја Дервенте који су се одазвали и прикупили донацију. Родитељска кућа „Искра“ нема сталан извор прихода, с тим да тренутно добијамо одређење грантове од Владе РС, а простор за донације увијек је отворен. Сви грађани и привредни субјекти који могу и желе да нам помогну увијек то могу учинити – казала је Берићева.
Након обиласка просторија родитељске куће, начелник Симић је казао да је поводом обиљежавања 15. фебруара – Свјетског дана дјеце обољеле од малигних болести, одлучио да са својом делегацијом управо данас посјетим ову родитељску кућу и да им уручи скомну донацију.

– Први пут сам овдје и заиста сам одушевљен, јер ово је више од игре. Сви би се понекад требали сјетити да у Бањалуци постоји кућа намијењена за родитеље и, нажалост, дјецу нарушеног здравља, а Бог да па се успијевају излијечити, како сам данас сазнао. Иза њих остану лијепе фотографије и успомене везаности за ове дивне људе из удружења, који су, прије свега, волонтери. Ми у Дервенти имамо неколицину донатора који овдје иначе помажу. И данас смо били посредници па донијели средства за учење, односно, школски материјал, који редовно донира једна дервентска фирма уз још једну дервентску фирму која се бави органском производњом чајева, које такође редовно донира – рекао је Симић.
Поред тога, он је додао да је уз донације прикупљене од десетак привредника и општина Дервента издвојила одређена средства из буџета.

Related posts

Дервента достојанствено одала почаст хероју

admin

РАДНИК ПАО СА СКЕЛЕ

admin

ЈОШ УВИЈЕК ТРАЈЕ БРОЈАЊЕ ГЛАСОВА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još