ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У касарни „Здравко Челар“ изложена војна опрема и возила

У касарни „Здравко Челар“ данас је одржан Дан отворених врата током којег је ученицима дервентских школа и другим грађанима представљена опрема, возила и друга средства којим располаже Инжињеријски батаљон.

Ради се о традиционалној активности у дервентској касарни поводом обиљежавања 1. децембра, Дана Оружаних снага БиХ.

Да је иза Инжињеријског батаљона у Дервенти успјешна година потврдио је командант пуковник Владимир Бојић истакавши да је особље спремно и обучено да извршава све задатке на вријеме и квалитетно.

– Дан отворених врата организовали смо поводом обиљежавања Дана Оружаних снага БиХ, 1. децембара, са циљем да се касарна отвори за цивилно становништво, првенствено за школе, да дјеца дођу да виде с чим располажемо и радимо, а то је и један облик дружења – рекао је Бојић.

Он је додао да ће сутра у касарни бити настављено обиљежавање свечаним постројавањем јединица Инжињеријског батаљона.

– Ми смо специфична јединца, једина Инжињеријска јединица у Оружаним снагама БиХ, и радимо током читаве године. Када не радимо инжињеријско уређење за војне и цивилне структуре, на осам локација у БиХ имамо организовану зимску службу. Спремни смо да одговоримо на захтјеве локалних заједница – додао је Бојић.

У кругу касарне „Здравко Челар“ била су изложена и возила и опрема којом располаже и Полицијска станица и Професионална ватрогасно – спасилачка јединица.

Related posts

СТИГЛА ДОНАЦИЈА ОД 30 МАДРАЦА

admin

ЕКОНОМИСТА, А ОДЛИЧНО ЦРТА

admin

Мјештани иницирали асфалтирање пута Врхови – Тешића баре – Лексија

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još